Основна школа

Десанка Максимовић

Горњи Милановац

Eco Schools Eko skola Desanka Maksimovic

Наставак радова у Сврачковцима

Настављени радови на замени столарије на школи у Сврачковцима. Након замене 8 прозора на две учионице половином децембра прошле године, сада је замењено још 5 прозора на ходнику, кухињи и WC-у и тиме комплетирана цела четвороразредна школа издвојеног одељења ОШ „Десанка Максимовић“ у Сврачковцима.

наставак текста

Замењена столарија у Сврачковцима

Дана, 15. децембра 2017. године успешно смо обавили сарадњу са господином Небојшом Лазићем и фирмом „Alterra“ из Сврачковаца која је донирала и уградила осам нових PVC прозора за две учионице.

наставак текста

Донација „Сосијете женерал“ банке ОШ „Десанка Максимовић“

Још једна у низу донација ОШ „десанка Максимовић“ у износу од 30 000, 00 динара омогућила је куповину два микрофона и Активне звучне кутије од 400 W која ће осавременити и олакшати свакодневну наставу не само музичке културе, него и сваког другог предмета где је потребан добар звук.

наставак текста

Донација рачунара

Основна школа „Десанка Максимовић“ добила је од Министарства просвете, науке и технолошког развоја донацију од 10 комплетних рачунарских јединица за увођење информатике и рачунарства као обавезног предмета од 5. разреда.

наставак текста

Лепе вести из Мајдана!!!!!

Ученици Основне школе "Десанка Максимовић", издвојено одељење Мајдан, почели су нову школску годину у реновираним учионицама, захваљујући доброј вољи и широкогрудости наших донатора.

наставак текста

Нов намештај у Доњој Врбави и Горњој Црнући

9. маја 2017. стигао је нови намештај у школе у Доњој Врбави и Горњој Црнући.

више информација на страни

Школске клупице

Родитељи наше школе, настављају традицију, донаторства, па је тако школа поновљена са осам клупица за ђаке старијих разреда, које су постављене на другом спрату, у ходнику школе, испред кабинета. Захваљујемо се Александру Јаковљевићу и Милошу Штуловићу

више информација на страни

Наши донатори - Мајдан

Крајем октобра, у договору са родитељима ученика, започели смо акцију прикупљања средстава за обнову наставних средстава и оплемењивање школског простора. Обратили смо се за донацију приватним предузетницима у Мајдану и предузећу "Рудник олова и цинка" д.о.о. на Руднику.

више информација на страни

НАШИ ДОНАТОРИ

ОШ „Десанка Максимовић“ традиционално негује квалитетну и добру сарадњу са родитељима и привредницима из локалне заједнице, па је школске 2015/2016. године покренула акцију прикупљања донација за опремање учионица школским намештајем и наставним средствима у циљу побољшања квалитета васпитно - образовног рада. Од средстава из донација, набављене су нове клупе, столице и катедре за четири учионице, а од наставних средстава две интрактивне табле, два пројектора, четири лаптопа, три ЦД плејера и др. Наши суграђани препознали су значај помоћи школству на велику радост ученика, њихових родитеља и наставног особља. Захваљујемо се свим донаторима наше општине, али и великим компанијама широм Србије, које су изашле у сусрет нашим потребама.

Захваљујући нашим донаторима деца у нашој школи су срећна и сада уче много лакше и са задовољством, а они који у својим учионицама још увек немају ове новине, са нестрпљењем их ишчекују. Надамо се још интензивнијој будућој сарадњи са нашим донаторима.

више информација на страни

повратак