Основна школа

Десанка Максимовић

Горњи Милановац

Eco Schools Eko skola Desanka Maksimovic

историја

ШТА КАЖЕ ИНТЕРНЕТ О ИСТОРИЈСКИМ ЗАВРЗЛАМАМА

Историјска библиотека

Историјска библиотека је енциклопедија на српском језику у којој можете наћи занимљиве текстове из области политичке и војне историје, као и историје књижевности.

посетите сајт

Библиотека српске културе (Пројекат Растко)

На овој адреси се налази библиотека српске историје са непрегледним и корисним историјским изворима, обиљем текстова и интегралних електронских издања читавих књига.

посетите сајт

Пројекат РИМ

Одличан сајт за историју Рима, који нуди преглед по следећим областима: књижевност, војска, политика, археологија, општа историја Рима, религија, филозофија, уз низ мапа везаних за историју Рима.

посетите сајт

http://www.womeninworldhistory.com

Сајт о изворима и информацијама везаним за женска искуства у светској историји. Са овог сајта се даље могу претраживати «жене владари» и «жене хероји", као и линк за држање наставе, којим су обухваћени материјали за 10 часова посвећених историји жена.

посетите сајт

http://timelines.ws/

Сајт који нуди низ хронолошких табела од 1000. до 2002 године, уз могућност претраживања по земљама, познатим личностима, одређеним областима.

посетите сајт

http://www.fordham.edu/halsall/sbook.html

Сајт који нуди обиље извора за општу историју средњег века, укључујући и мапе, илустрације, водич кроз 200 филмова са средњевековном тематиком.

посетите сајт

http://www.fordham.edu/halsall/mod/modsbook.html

Одличан сајт за историју новог века и савремену историју, од «ране модерне Европе» , преко револуција, XIX века и савремене историје.

посетите сајт

http://www.emporia.edu/socsci/journal/link_wld.htm

Овај сајт нуди преглед линкова који могу бити корисни наставницима историје, укључујући и оне за светску историју, историју Европе, војну историју, историју науке и технологије, историју холокауста, породичну и локалну историју, уз обиље мапа и осталих извора за наставу историје.

посетите сајт

http://www.schoolshistory.org.uk/

Један од сајтова британских наставника историје, који садржи изворе, квизове, слике и карикатуре који могу бити коришћени у настави историје.

посетите сајт

Средњовековна Европа

Хронолошка табела средњовековне историје

посетите сајт

http://www.hp.uab.edu/image-archive/

На овом сајту се могу наћи бројне фотографије, сортиране по историјским периодима.

посетите сајт

Јосип Броз Тито

Сајт посвећен животу Јосипа Броза Тита са доста занимљивог материјала: говори у аудио формату, фотографије, комплетна филмографија. Детаљне хронолошке табеле.

посетите сајт

повратак