Основна школа

Десанка Максимовић

Горњи Милановац

Eco Schools Eko skola Desanka Maksimovic

школска сцена

Позоришни фестивал ШКОЛСКА СЦЕНА

Од 2007. године, у нашем граду постоји позоришни фестивал "Школска сцена". Ученици свих милановачких школа су на сцени Дома културе до сада извели укупно 44 представе, у којима је наступило око 700 ученика. Посећеност је била изванредна, око 15.000 гледалаца.

Наша школа је на овом фестивалу постигла фантастичан успех, освојивши сваке године по један Гран при за најбољу представу, што значи укупно пет до сада.

Наставник музичке културе, Радиша Јовановић је 2007. године режирао представу "Краљевски фестивал", којом је освојен први Гран при на овом фестивалу.

Следеће, 2008. године, наставник Радиша Јовановић је представом "Трапави змај" поновио успех са прошлогодишњег фестивала и тако донео други Гран при нашој школи.

Наша школа се 2009. године на Фестивалу представила двема представама. Прва је била "Бајка о цару и пастиру", у режији Радише Јовановића, а друга представа, која је донела и трећи Гран при нашој школи, била је "Црвенкапа у небајци", коју је режирао професор српског језика Горан Савић.(Видео снимак представе "Црвенкапа у небајци" можете погледати овде)

Нови успех је донела 2010. година. Припремљене су три представе. Професор Радиша Јовановић је поставио представу "Сенка господина Випа", а професор Горан Савић је веома успешно режирао представу "Побуна у библиотеци" (Видео снимак представе "Побуна у библиотеци" можете погледати овде). Учитељице Зорица Поломац и Весна Симовић су припремиле и на сцену први пут поставиле луткарску представу "Побуна васпитних мера". Та представа је освојила четврти Гран при за нашу школу, овога пута у категорији луткарских представа.

Поново две представе 2011. године: "Седница наставничког већа", у режији Горана Савића и поново луткарска представа "Возић Тутутко-прича о љубави и пријатељству", коју су на сцену поставиле учитељица Зорица Поломац и вероучитељ Јелена Машић. Поменута луткарска представа је донела нашој школи пети Гран при.

Иначе, луткарска група "Врт детињства" је са две представе "Побуна васпитних мера" и "Возић Тутутко", веома успешно учествовала на 16. и 17. ФЛУОШ-у (Фестивалу луткарства основних школа), које организује Министарство просвете Републике Србије - Удружење војвођанских учитеља. Две године за редом стигли су до Републичког такмичења у Новом Саду, где су освојили значајне дипломе: за успешно изведену представу, за успешну креацију лутака и за избор сценарија.

И ове године, шести пут по реду, наша школа ће на Школској сцени извести две представе: "Како су се волеле две жабе"(Видео снимак представе можете погледати овде), коју режирају учитељице Весна Симовић и Зорица Поломац, као и представу "Сто посто" (Видео снимак представе можете погледати овде), у режији професора Горана Савића. И, наравно, надају се успеху и ове године!

повратак