Основна школа

Десанка Максимовић

Горњи Милановац

Eco Schools Eko skola Desanka Maksimovic

архива

Такмичење у шарању васкршњих јаја

Трећег дана Васкрса, у нашој школи, одржано је такмичење у шарању васкршњих јаја. У две категорије, млађег и старијег узраста, за једно од прва три места, надметало се њих око 160 ученика, с тим што су бројчано били "јачи" млађи основци.

По пропозицијама деца су морала да офарбају искључиво кокошија јаја и ишарају их разним врстама боја (јаја са налепницама нису улазила у избор).

У појединачној категорији, код млађих основаца, прво место је освојила Марија Крстић II/1, друго Мина Весовић III/2, а треће Александар Стошић II/2. Најлепше јаје у групној категорији ишарали су Ана Јовановић II/1 и Емилија Колашинац II/1. На другом месту су биле Соња Савић II/1 и Сара Ковачевић III/2, а на трећем Тамара Милић III/1 и Кристина Ковачевић III/1.

Међу старијим ученицима, прво место у појединачној категорији припало је Бојани Марковић VI/2, друго Сари Павловић VI, из издвојеног одељења у Враћевшници, а треће Александри Исаиловић III/2. У групној категорији најуспешнији су биле Александра Илић VI/1 и Марија Петровић VI/1, потом Саша Живковић и Јелена Марковић VII, из Враћевшнице, док су треће место заузеле Данијела Ковачевић VII/2, Сара Ковачевић III/2 и Соња Савић II/1.

За све њих награде су обезбедили: Црква Свете Тројице, "Свислајон-Таково" и књижара "Нај".

повратак