Основна школа

Десанка Максимовић

Горњи Милановац

Eco Schools Eko skola Desanka Maksimovic

"Седам Снежана и патуљак" трећи на Републичком такмичењу

Kао што је и планирано, наша представа "Седам Снежана и патуљак" наставила је са "радом".

"Снежанице" су 2. и 3. јуна учествовале на Републичкој смотри сценског учитељског стваралаштва у Лесковцу, под покровитељством Министарства просвете и науке Републике Србије, где су освојили значајно треће место. Наши мали глумци: Јелисавета, Тијана, Милица, Катарина, Соња, Кристина, Теодора, Александар, Андреј, Софија и Јасмина, са учитељицама Зорицом Поломац и Весном Симовић, провели су два незаборавна дана у Лесковцу. Осим што су наступали у предивном Народном позоришту у Лесковцу, дружили су се и у хотелу са својим вршњацима из девет градова Србије (Кикинде, Ечке, Смедеревске Паланке, Панчева, Краљева, Крагујевца, Књажевца, Косанчића и, наравно, Лесковца). После наступа, били су изузетно запажени и "популарни". У позоришту су одгледали све такмичарске представе, обилазили град и на крају, као најважније, добили чак три награде: треће место (представа), најбоља мушка улога (Александар Рајичић) и најбољи избор музике за представу (Зорица Поломац).

Може се издвојити један занимљив догађај из Лесковца. Након представе, једна учитељица је упитала Александра, који глуми Патуљка Мрвицу, од када уме тако лепо да глуми. Он је одговорио "да је то одувек постојало у њему, али је тек његова учитељица то пронашла и открила". То су вероватно даље препричавали, тако да је други дан фестивала отворен управо овим Ацовим речима и то је постао мото целе смотре.

Изузетно задовољни и са пуно лепих утисака, путујуће позориштанце се након два дана вратило кући.

Али, пауза је трајала само један дан, па су поново, 5. јуна наступали у Чачку у оквиру Смотре школског сценског израза "Школски театар радости", у организацији Школске управе. Због тренутне ситуације, ова смотра није била такмичарског, већ хуманитарног и ревијалног карактера. Ипак, наша представа је похваљена од стране свих присутних и проглашена је за далеко успешнију од осталих представа. Посебне похвале су стигле од Данијеле Ковачевић Микић, која је иначе аутор целог пројекта.

Наредних дана, "Снежанице" ће угостити и трећу групу предшколаца из нашег града, па одлазе на заслужени летњи одмор.

повратак