Основна школа

Десанка Максимовић

Горњи Милановац

Eco Schools Eko skola Desanka Maksimovic

СЕДМИ Гран при за нашу школу!

Наша представа „Седам Снежана и патуљак“, освојила је Гран при као најбоља представа у млађој категорији на 8. фестивалу позоришног стваралаштва ученика основних и средњих школа у општини Г. Милановац „Школска сцена“ 2014.

У среду, 2. априла 2014. године, треће вечери фестивала, ученици наше школе су веома успешно одиграли ову представу. Публика је била одушевљена, а позорница је, у правом смислу те речи, процветала. Осим изненађујуће добре интерпретације, иновативних музичких епизода и добре режије, наша представа је побрала и посебне похвале за костим, “на чему би нам позавидела и нека професионална позоришта”. По мишљењу жирија, ова представа је по режији, глуми, костимима и мизансцену, била један од најзанимљивијих сегмената и најбоља представа у глобалној слици “Школске сцене“.

Представу „Седам Снежана и патуљак“, по тексту Тода Николетића, режирале су и на сцену поставиле учитељице Зорица Поломац и Весна Симовић. Уиграни тим и овога пута је успео да донесе Гран при својој школи, седми по реду.

Пуни полета, ведрог духа, у предивним костимима и маштовитој сценографији, представу су фантастично извели мали глумци, ученици трећег и четвртог разреда: Јелисавета Недић (Снежана 1), Тијана Сретеновић (Снежана 2), Милица Ђорђевић (Снежана 3), Катарина Бубања (Снежана 4), Соња Савић (Снежана 5), Кристина Ковачевић (Снежана 6), Теодора Мијаиловић (Снежана 7), Александар Рајичић (Патуљак Мрвица), Андреј Поломац (Принц Хајванко), Софија Богосављевић (Бака Стака) и Јасмина Царевић (Вук Вуле).

Осим награде за најбољу представу, жири је доделио награду за најбољу мушку улогу Александру Рајичићу, за најбољу женску улогу Јелисавети Недић, као и за најбољу епизодну женску улогу Софији Богосављевић.. Признање за глумачко умеће- чланску карту милановачког позоришта, добили су: Александар Рајичић, Јелисавета Недић, Тијана Сретеновић, Милица Ђорђевић, Кристина Ковачевић и Софија Богосављевић.

Мали глумци су заслужили све похвале за уложени труд. Дали су све од себе да представу одиграју на најбољи могући начин, па је и награда сасвим оправдана.

Победничка представа је репризно изведена 8. априла 2014. године, пред пуном салом Дома културе.

Али, то није крај. “Снежанице” настављају са наступима и такмичењима. У току маја месеца учествоваће на још два фестивала: на Смотри школског сценског израза “Театар радости” у Чачку, под покровитељством Школске управе, као и на Смотри сценског учитељског стваралаштва Учитељског друштва Лесковац. Осим тога, овом представом ће у нашој школи угостити и мале предшколце из нашег града.

ПА, “СНЕЖАНИЦЕ”, СРЕЋНО!

повратак