Основна школа

Десанка Максимовић

Горњи Милановац

Eco Schools Eko skola Desanka Maksimovic

школска сцена

Прослава школске славе Светог Саве у ОШ ”Десанка Максимовић” - 27. 01. 2023.

Поводом прославе школске славе Светог Саве 27. 1. 2023. приказани су пригодни програми.

наставак текста

Луткарска представа "Зубати змај"

Луткарска представа "Недостајати" резултат је рада наставе обогаћеног једносменског рада у издвојеном одељењу Сврачковци, ОШ "Десанка Максимовић".

наставак текста

Луткарска представа "Недостајати"

Луткарска представа "Недостајати" резултат је рада наставе обогаћеног једносменског рада у издвојеном одељењу Мајдан, ОШ "Десанка Максимовић".

наставак текста

Дечја недеља 2021.

Почетак Дечје недеље посветили смо нашем ученику Виктору Маринковићу и свој деци са аутизмом.Кроз филм нас воде ученици одељења 7/1, Викторови другари. "Дете је дете, да га волите и разумете."

наставак текста

Прослава школске славе Светог Саве у ОШ ”Десанка Максимовић” - 27. 01. 2019.

Поводом прославе школске славе Светог Саве 27. 1. 2019. у холу наше школе приказан је пригодан програм који су приредили наставници српскога језика Виолета Стевановић, Горан Савић и наставница музичке културе Ивана Тодоровић.

наставак текста

Учествовали смо у програму поводом обележавања месеца против рака дојке

У суботу 29. септембра одржан је пригодан програм на Тргу кнеза Михаила у циљу обележавања месеца против рака дојке. Цео програм обележен је слоганом „Дај педалу раку“

наставак текста

По навици - опет прво место!

На дванаестом фестивалу Школска сцена, коју је организовао милановачки Културни центар (8-18. мај 2018.), у сарадњи са позориштем из нашег града, представа наше школе "Побуна у библиотеци" освојила је прву награду стручног жирија у категорији старијих основаца.

наставак текста

Дан школе 2018.

16. маја 2018. године свечано је обележен Дан школе.Тим наставника и учитеља који се бавио организацијом тематике програма за Дан школе, одлучио је да за ову овогодишњу прославу представимо термин бајка, кроз који нас је водила Десанка Максимовић.

наставак текста

Србија у ритму Европе

23.фебруара 2018. године ученица осмог разреда Тијана Сретеновић, представљала је нашу школу на аудицији за манифестацију Србија у ритму Европе.

наставак текста

Прослава школске славе Светог Саве у ОШ ”Десанка Максимовић” - 27. 01. 2018.

Поводом прославе школске славе Светог Саве и ове године у холу наше школе приказан је пригодан програм коју су приредили наставници српског језика Горан Савић, који је и аутор текста, Виолета Стевановић, Никола Арсенијевић и наставник музичке културе Ивана Тодоровић. Кроз рецитације и драмски текст ученици су говорили о животу и раду Светог Саве. Целокупан програм је прожет изузетним извођењем школског хора , који је као и увек употпунио доживљај целе свечаности.

наставак текста

Дан школе 2017.

16. маја 2017. године свечано је обележен Дан школе, 25 година постојања. Јубилеј је oбележен низом активности ученика и наставника па су тим поводом у понедељак у школи одржани сајам науке, музичка радионица, концерт ученика Музичке школе "Војислав Вучковић" и денс пројекција ученика од I do IV разреда под називом "Игра кроз епохе".

наставак текста

Ускликнимо с љубављу светитељу Сави

"Ускликнимо с љубављу светитељу Сави" – са поносом су у петак 27.1.2017. године певали ђаци у холу наше школе.

Светосавски програм почео је у 11 часова обраћањем директорке школе Емине Ђурић. Након тога у сарадњи са наставницом музичке културе Иваном Тодоровић хор је отворио приредбу, а у наставку програма наступили су и ученици који су са својим наставницима српског језика Виолетом Стевановић и Гораном Савићем припремили савремени драмски текст – "Свети Сава у нашој кући" - ауторке Данијеле Ковачевић Микић.

наставак текста

Дан школе 2016.

16. маја 2016. свечано је обележен Дан школе. Пригодан програм су припремили наставници српског и француског језика, као и наставник музичке културе.

наставак текста

Вече (љубавне) поезије, 8. март

На Међународни дан жена, 8. марта, у ОШ "Десанка Максимовић", одржано је Вече (љубавне) поезије. Овај леп и несвакидашњи догађај реализован је уз помоћ неколико ученика осмог, седмог и шестог разреда. Ученици су, заједно са наставницама, проф. српског језика, Виолетом Стевановић и проф. француског језика, Сандром Трипковић, реализовали вече поезије са циљем да, првенствено дамама, али и осталим гостима, припреми један пријатан догађај као изненађење поводом дана жена.

наставак текста

Прослава школске славе

Поводом прославе школске славе Светог Саве и ове године је приказан пригодан програм који су приредили наставници српског језика и музичке културе. Драмски део програма представио је одлазак принца Растка на Свету Гору и његово замонашење, као и тугу родитеља због његовог оваквог избора.

наставак текста

Светски Дан здраве хране и Дан хлеба 16. октобар

Дана 16. октобра 2015. године обележили смо светски Дан здраве хране и Дан хлеба.

наставак текста

Бајка из парка

Ученици другог два одељења поводом Пројектног дана Еко-школе 26.септембра 2014.г. одиграли су представу „Бајка из парка”.

наставак текста

“Снежанице” и у Дечјој недељи

На позив Друштва учитеља и Школске управе Чачaк, а у сарадњи са Домом културе у Чачку, наша позоришна трупа је извела представу “Седам Снежана и патуљак”, као поклон за Дечју недељу ученицима млађих разредa свих чачанских школа.

наставак текста

Посета предшколаца

Ове школске године, поново смо угостили предшколце из нашег града, али овога пута на почетку школске године.

Око 150 малих предшколаца из два објекта Дечје установе “Сунце”, посетили су нашу школу у пратњи својих васпитача.

наставак текста

"Седам Снежана и патуљак" трећи на Републичком такмичењу

Kао што је и планирано, наша представа "Седам Снежана и патуљак" наставила је са "радом".

"Снежанице" су 2. и 3. јуна учествовале на Републичкој смотри сценског учитељског стваралаштва у Лесковцу, под покровитељством Министарства просвете и науке Републике Србије, где су освојили значајно треће место.

наставак текста

СЕДМИ Гран при за нашу школу!

Наша представа „Седам Снежана и патуљак“, освојила је Гран при као најбоља представа у млађој категорији на 8. фестивалу позоришног стваралаштва ученика основних и средњих школа у општини Г. Милановац „Школска сцена“ 2014.

наставак текста

Школска сцена 2013

Наша школа је и ове године узела учешће на фестивалу "Школска сцена" и то са две представе.

наставак текста

Наша школа на телевизији

Некада давно, у давна прошла времена, у нашем граду, који има име, живео је и радио краљ, а звао се Телевизија Горњи Милановац.

Он је имао више деце: вести, политички програм, забавни садржај, музику, спорт, културу, дечји програм...

наставак текста

„ЖАБИЦЕ“ победиле!!!!!!!!!!
Јупииии! Шести Гран при за нашу школу!

Оно чему смо се надали, остварило се! Наша представа „Како су се волеле две жабе“ освојила је Гран при као најбоља представа у млађој категорији на 6. фестивалу позоришног стваралаштва ученика основних и средњих школа у општини Г. Милановац „Школска сцена“ 2012.

наставак текста

Позоришни фестивал ШКОЛСКА СЦЕНА

Од 2007. године, у нашем граду постоји позоришни фестивал "Школска сцена". Ученици свих милановачких школа су на сцени Дома културе до сада извели укупно 44 представе, у којима је наступило око 700 ученика. Посећеност је била изванредна, око 15.000 гледалаца.

наставак текста