Основна школа

Десанка Максимовић

Горњи Милановац

Eco Schools Eko skola Desanka Maksimovic

српски језик

Окружно такмичење у лепом говору

У Регионалном центру за професионални развој запослених у образовању у Чачку, 8. маја 2013. године, одржано је Окружно такмичење у лепом говору. Организатори такмичења били су: "Пријатељи деце", "Дечји савез", Школска управа Чачак и Регионални центар Чачак.

Овогодишње такмичење је било посвећено Душку Радовићу и Иви Андрићу.

Ученици су се такмичили у пет узрасних категорија.

Иако се ово такмичење одржава пуних 15 година, ове године су први пут учествовали ученици из наше општине и то: млађи разреди ОШ "Десанка Максимовић" и старији разреди ОШ "Краљ Александар I".

Ученици наше школе, који су се пласирали на Окружно такмичење су: Давид Ђокић (1. разред - учитељица Марина Мирковић), Милица Ђорђевић (2. разред- учитељица Зорица Поломац) и Ива Благојевић (4. разред - учитељица Гордана Урошевић). На овом такмичењу, у веома јакој конкуренцији, наша школа је прошла врло запажено и однела чак две награде. У првој узрасној категорији (1. и 2. разред), Милица Ђорђевић је заслужено освојила 1. место и добила велике похвале од стране жирија. У другој узрасној категорији (3. и 4. разред), Ива Благојевић је освојила 3. место и такође била похваљена.

С обзиром да нам је ово прво учешће на овом такмичењу, веома смо задовољни и поносни и надамо се да ћемо и убудуће бити овако успешни!

повратак