Основна школа

Десанка Максимовић

Горњи Милановац

Eco Schools Eko skola Desanka Maksimovic

пепси

Упутство за примену психолога и педагога у школи

или шта то тамо раде школски педагог и психолог?

Школски психолог и педагог су особе које саветом и подршком помажу да твој школски живот буде лепши и угоднији.

Школски психолог и педагог нису "баба-роге" да се код њих иде само по казни због лошег владања и слабих оцена.

Школски педагог или психолог је ту због тебе, као саветник и пријатељ, увек на услузи да саслуша, разуме, предложи, посаветује и разговара о свему што те мучи.

Уколико имаш проблем или недоумицу, а родитељима из разних разлога не можеш да се обратиш за савет, док другари и поред добре воље не знају шта чинити - ту су педагог и психолог! Природа проблема није битна, важно је да знаш да у сваком тренутку постоји особа која ће те саслушати и покушати да помогне.

Разговор са психологом или педагогом обавља се у "четири ока" и строго је поверљив. Сазнања до којих долазимо у таквом раду поверљиве су природе, а чување тајности је наша дужност. Дакле, тренутно те муче оцене, још не знаш коју школу да упишеш, осећаш се заљубљено, па се и успех поквари, имаш породичних проблема, са родитељима си на "ратној нози", браћа и сестре "смарају", а вољена особа ни да погледа и чини ти се да те нико не разуме… Тада не заборави, ту су педагог и психолог!

Како до нас? Ходником ка сали и "куц-куц" на врата! Ништа лакше. Ми ти дамо пар савета, а ти их испробаш и решиш проблем. Наравно, обрадоваћеш нас ако поново свратиш да кажеш како ствари стоје.

У случају да ти претходни начини одузимају време, или се не осећаш пријатно да се лично обратиш, постоји још једно решење: НАШЕ МАЛО ПСИХО ЋОШКАРЕЊЕ.

Ова табла биће наш кутак за "зидно дописивање"! Проблем који желиш да решиш опиши у писму и потпиши се шифром коју ћеш само ти знати. Писамце убаци кроз отвор у шарену кутију са леве стране и чекај! Одговор на твоје и писма твојих другара освануће брзо потом на табли. Не брини ако видиш да неко чита одговор на твоје питање. Имаш шифру и нико не зна да си то ти. Можда једноставно још неко има проблем сличан твом, па и он жели одговор…

Чекамо те у нади да ћемо се лепо дружити!

Велики поздрав, Драгана - педагог и Тијана - психолог

повратак