Основна школа

Десанка Максимовић

Горњи Милановац

Eco Schools Eko skola Desanka Maksimovic

Враћевшница

Тијана Радовановић иде на Републичко такмичење Књижевна олимпијада

На Окружном такмичењу Књижевна олимпијада које је одржано 30. марта у Основној школи „Милан Благојевић“ у Лучанима, Тијана Радовановић, ученица осмог разреда издвојеног одељења у Враћевшници, освојила је друго место!

наставак текста

8. март у Враћевшници

Ученичке радионице поводом 8.марта у издвојеном одељењу у Враћевшници. Учествовали су и ученици из Горње Црнуће и предшколци.

наставак текста

Савиндан у Враћевшници - 27.01.2019.

Светосавску приредбу у издвојеном одељењу у Враћевшници су извели ученици старијих разреда. Приказан је пригодан драмски програм, који кроз импровизацију славе и ломљења колача, приказује лик и дело Светог Саве, као и духовност нашег народа.

наставак текста

Представа „Веселе чаролије“ у Враћевшници

Ученици школе у Враћевшници су имали прилику да у понедељак, 21. јануара 2019. године, погледају представу „Веселе чаролије“.

наставак текста

Новогодишња приредба у Враћевшници

Новогодишња приредба у издвојеном одељењу у Враћевшници, одржана је 27.12.2018. године.

наставак текста

Обновњене клупе за ученике у Враћевшници

Школске клупе у Враћевшници су добиле нови изглед ушрафљивањем разнобојних плоча оплемењене иверице.

наставак текста

Заборављене дечије игре и спортови

У „Задужбини Жиловић“ у Враћевшници је у организацији Удружења грађана „Културни парк Ковионица“ од 25. до 31. октобра одржана регионална радионица „Заборављене дечије игре и спортови“.

наставак текста

Тапациране столице за ученике у Враћевшници

Захваљујући донаторима, тапациране су 44 столице за ученике школе у Враћевшници, а ученици другог разреда су добили девет једноседних клупа и столица.

наставак текста

Дечија недеља у Враћевшници

Дечија недеља у Враћевшници је обележена петодневним програмом од 1. до 5. октобра 2018.

наставак текста

Вајарска радионица у Враћевшници

Ученици школе у Враћевшници су 27. септембра 2018. учествовали на вајарској радионици у оквиру Симпозијума „Радич 2018 – културна баштина као спона матице и расејања“.

наставак текста

Радич 2018.

Ученици школе у Враћевшници су посетили изложбу фотографија са Хиландара у оквиру Симпозијума „Радич 2018 – културна баштина као спона матице и расејања“.

наставак текста

Анкин "Мој војник"

Дана 23.4.2018. године, ученица првог разреда издвојеног одељења у Враћевшници, Анка Николић освојила је друго место на ликовном конкурсу на тему "Мој војник".

наставак текста

Представа ученика из Враћевшнице пред другарима у матичној школи

Дана 29.5.2017. године, ученици Основне школе „Десанка Максимовић“ из Враћевшнице, били си гости ученицима матичне школе у Горњем Милановцу.

наставак текста

Школа будућности

Ученици првог, другог и трећег разреда из Враћевшнице и Горње Црнуће су израдили макету своје школе и мапу биљног света у околини.

наставак текста

Међународни дан игре 2016.

У среду 1.6.2016. године у Основној школи "Десанка Максимовић" у Враћевшници, организован је Међународни дан игре.

наставак текста

Васкрс у Враћевшници

Уочи наступшајућег празника Васкрса, ученици нижих разреда из Враћевшнице су са својим учитељицама фарбали Васкршња јаја и правили разне декорације.

наставак текста

Екологија и уметност

Поводом Светског дана образовања о заштити животне средине 26. јануара у издвојеном одељењу школе у Враћевшници наставница ликовне културе Јасмина Трнавац одржала је јавни час на тему: „Екологија и уметност“.

наставак текста

Светски дан образовања о заштити животне средине

Светски дан образовања о заштити животне средине обележава се 26. јануара и он је пригодно обележен и у нашој школи

наставак текста

Светски Дан здраве хране и Дан хлеба 16. октобар у Враћевшници

Ученици осмог разреда у Враћевшници су у петак, 16-ог октобра, обележили Дан здраве хране.

наставак текста

Изложбе од рециклажног материјала

ченици издвојеног одељења у Враћевшници, уз помоћ наставнице ликовне културе Иване Лазовић Вранешевић, су се дивно забавили правећи одећу и ликовне радове од рециклажног материјала. На крају су направили изложбе радова и ревију еко-модела.

наставак текста

Дечја недеља у издвојеном одељењу ОШ "Десанка Максимовић", Враћевшница

У издвојеном одељењу основне горњомилановачке школе „Десанка Максимовић“, у Враћевшници и ове године је Дечја недеља обележена богатим програмом. На школској сцени, али и у лепом амбијенту школског дворишта, смењивао се разноврстан програм у којем су учешће узели сви разреди школе, почев од предшколаца.

Дечја недеља је отворена пуштањем балона са исписаним порукама ученика, а затим је одржан маскенбал уз избор три најлепше маске, с тим што су се као почасне чланице жирија појавиле две пензионисане просветне раднице школе.

више информација на страни