Основна школа

Десанка Максимовић

Горњи Милановац

Eco Schools Eko skola Desanka Maksimovic

школска сцена

„ЖАБИЦЕ“ победиле!!!!!!!!!!
Јупииии! Шести Гран при за нашу школу!

Оно чему смо се надали, остварило се! Наша представа „Како су се волеле две жабе“ освојила је Гран при као најбоља представа у млађој категорији на 6. фестивалу позоришног стваралаштва ученика основних и средњих школа у општини Г. Милановац „Школска сцена“ 2012.

У суботу, 12.маја 2012. године, треће вечери фестивала, ученици наше школе су одиграли две представе. Ово вече било је по режији, глуми и мизансцену, један од најзанимљивијих сегмената у глобалној слици “Школске сцене“.

Представу „Сто посто“, у режији професора Горана Савића, веома професионално су извели ученици 7. и 8. разреда: Алекса Поломац, Милица Михаиловић, Милица Машић, Немања Станојевић, Ана Дамњановић, Милош Недељковић, Јована Грујовић, Предраг Трипковић, Милош Гарић, Ђорђе Руменовић, Виктор Нишавић, Александар Пејчиновић, Милица Мишовић, Сара Жижовић и Милица Вујовић.

Представу „Како су се волеле две жабе“, у извођењу ученика млађих разреда, режирале су учитељице Зорица Поломац и Весна Симовић, са сарадницима: Горданом Урошевић, Јеленом Машић и Слободаном Аксентијевићем. Уиграни тим је и овога пута успео да донесе Гран при својој школи. Пуни полета, ведрог духа, у предивним костимима и маштовитој сценографији, представу су фантастично извели мали глумци: Јелисавета Недић, Вук Милић, Александар Рајичић, Милица Ђорђевић, Саво Милошевић, Сања Радевић, Лука Колашинац, Алекса Павлица, Ива Благојевић, Иван Миловановић, Тијана Сретеновић, Јасмина Царевић, Лазар и Мартин Вујовић и Соња Савић.

Осим награде за најбољу педставу, жири је доделио награду за најбољу мушку улогу Вуку Милићу. Признање за глумачко умеће добили су: Александар Рајичић, Лука Колашинац, Милица Машић и Милош Гарић.

Мали глумци су заслужили све похвале за уложени труд. Дали су све од себе да представу одиграју на најбољи могући начин, па је и награда сасвим оправдана.

Победничка представа је репризно изведена 23. маја 2012. пред пуном салом Дома културе.

Позвани смо са најбољом представом да учествујемо 30. маја 2012. у Краљеву, на фестивалу „Дете у срцу“. Иначе, фестивал је хуманитарног карактера за помоћ деци са посебним потребама, па је наша радост због учешћа на таквом фестивалу утолико већа.

повратак